Od kuchni - polecamy!
2025-05-30
Co nowego w tym sezonie?
Podczas akcji poznajmy sie bliżej czyli branżowego pikniku pełnego smaku nasi Dostawcy zaprezentowali nowości i klasyki ze swoich przebogatych ofert.
Lesaffre Polska S.A. jak zawsze: w trendach, pysznie i zdrowo!
- Mieszanka KETO jest idealna do pieczenia chleba foremkowego i bułek, zapewnia wygodę i oszczędność czasu w piekarni. Receptura jest wyjątkowo prosta – wystarczy dodać wodę i drożdże, a reszta dzieje się sama! Mieszanka KETO to niezastąpiony wybór, jeśli szukasz mieszanki do wyrobu innowacyjnego, funkcjonalnego pieczywa, które będzie odpowiednie dla wszystkich osób dbających o zdrową dietę. Pieczywo KETO jest stworzone z myślą o osobach na diecie ketogenicznej, jego właściwości sprawiają, że nie ma potrzeby eliminowania pieczywa z codziennej diety!
- Mieszanka Maxi Ziarno to pieczywo o niskim indeksie glikemicznym (42,3%), przygotowane na bazie ziaren słonecznika, siemienia lnianego brązowego, płatków owsianych, pestek dyni, ziaren ciecierzycy i mąki żytniej. Mieszanka idealna do produkcji pieczywa ziarnistego żytniego. Z uwagi na bogate walory zdrowotne, takie jak: wysoka zawartość witaminy E, błonnika, kwasów tłuszczowych Omega-3, tłuszczów nienasyconych, magnezu, manganu, miedzi oraz fosforu, jak również walory smakowe, jest to jeden z najbardziej poszukiwanych przez konsumentów rodzajów pieczywa.
Dobra rada od Lesaffre: „przekształć swoje wypieki w prawdziwą sztukę i pozwól im być nie tylko smacznymi, ale także zachwycać swoim wyglądem”.
- Mieszanka KETO jest idealna do pieczenia chleba foremkowego i bułek, zapewnia wygodę i oszczędność czasu w piekarni. Receptura jest wyjątkowo prosta – wystarczy dodać wodę i drożdże, a reszta dzieje się sama! Mieszanka KETO to niezastąpiony wybór, jeśli szukasz mieszanki do wyrobu innowacyjnego, funkcjonalnego pieczywa, które będzie odpowiednie dla wszystkich osób dbających o zdrową dietę. Pieczywo KETO jest stworzone z myślą o osobach na diecie ketogenicznej, jego właściwości sprawiają, że nie ma potrzeby eliminowania pieczywa z codziennej diety!
- Mieszanka Maxi Ziarno to pieczywo o niskim indeksie glikemicznym (42,3%), przygotowane na bazie ziaren słonecznika, siemienia lnianego brązowego, płatków owsianych, pestek dyni, ziaren ciecierzycy i mąki żytniej. Mieszanka idealna do produkcji pieczywa ziarnistego żytniego. Z uwagi na bogate walory zdrowotne, takie jak: wysoka zawartość witaminy E, błonnika, kwasów tłuszczowych Omega-3, tłuszczów nienasyconych, magnezu, manganu, miedzi oraz fosforu, jak również walory smakowe, jest to jeden z najbardziej poszukiwanych przez konsumentów rodzajów pieczywa.
Dobra rada od Lesaffre: „przekształć swoje wypieki w prawdziwą sztukę i pozwól im być nie tylko smacznymi, ale także zachwycać swoim wyglądem”.
Stoisko Dijo było zaiste wypełnione smakami. Widać i czuć 34 lata doświadczenia w wytwarzaniu innowacyjnych produktów. Tortille, snacki, sosy - do wyboru, do koloru. Królową parkietu była salsa, wszechstronny składnik kuchni meksykańskiej. To pikantny dip z pomidorów, cebuli i papryki, idealny do zanurzania w nim np. frytek, warzyw lub jako polewa do mięs i ryżu. Wyjątkowy smak zawdzięcza aromatycznym przyprawom, a ich ostrość można dozować wg gustu wersją salsy mild lub medium.
Tortilla chips zanurzona w pysznej salsie – palce lizać dosłownie!
Tortilla chips zanurzona w pysznej salsie – palce lizać dosłownie!
Stoisko Melvit S.A. aż się uginało! Od razu czuć ciężar jakości. Doskonale prezentowała się między innymi linia La Chef, z gamą około 40 produktów dla najbardziej wymagających szefów kuchni w branży HoReCa.
Ergonomiczne opakowanie, odpowiadające na potrzeby nowoczesnej gastronomii, to atut, ale oczywiście jest ich cała lista. Produkty La Chef są naturalne, bogate w wartości odżywcze, zdrowe i minimalnie przetworzone. Cieszą się rosnącą popularnością wśród profesjonalistów, którzy coraz częściej wybierają rozwiązania zgodne z trendami zdrowego odżywiania. Co nas bardzo, ale to bardzo cieszy!
Ergonomiczne opakowanie, odpowiadające na potrzeby nowoczesnej gastronomii, to atut, ale oczywiście jest ich cała lista. Produkty La Chef są naturalne, bogate w wartości odżywcze, zdrowe i minimalnie przetworzone. Cieszą się rosnącą popularnością wśród profesjonalistów, którzy coraz częściej wybierają rozwiązania zgodne z trendami zdrowego odżywiania. Co nas bardzo, ale to bardzo cieszy!
Unamel, który nie tak dawno świętował 100. urodziny, podczas pikniku prezentował bogatą ofertę przetworów owocowych i warzywnych oraz nowości. Do szerokiego wachlarza pyszności Unamel wprowadził w ostatnim czasie nowe produkty, np. marchewka zasmażana z curry, kapusta biała zasmażana, leczo warzywne. Brzmi dobrze! Na potrzeby sektora HoReCa Unamel oferuje produkcję swoich przetworów w dużych opakowaniach:
- puszki o gramaturze 2500 g - idealne dla dużych kuchni, pozwalają na efektywne wykorzystanie produktu przy jednoczesnym ograniczeniu odpadów opakowaniowych,
- hermetyczne opakowania foliowe - zapewniają świeżość produktów, chroniąc je przed dostępem powietrza i wilgoci, zajmują mniej przestrzeni magazynowej niż tradycyjne słoiki czy puszki i minimalizują ryzyko kontaminacji, co jest kluczowe w branży gastronomicznej.
Dzięki tym rozwiązaniom, Unamel dostarcza produkty, które spełniają wysokie standardy jakości i bezpieczeństwa, odpowiadając na potrzeby profesjonalistów naszej branży.
- puszki o gramaturze 2500 g - idealne dla dużych kuchni, pozwalają na efektywne wykorzystanie produktu przy jednoczesnym ograniczeniu odpadów opakowaniowych,
- hermetyczne opakowania foliowe - zapewniają świeżość produktów, chroniąc je przed dostępem powietrza i wilgoci, zajmują mniej przestrzeni magazynowej niż tradycyjne słoiki czy puszki i minimalizują ryzyko kontaminacji, co jest kluczowe w branży gastronomicznej.
Dzięki tym rozwiązaniom, Unamel dostarcza produkty, które spełniają wysokie standardy jakości i bezpieczeństwa, odpowiadając na potrzeby profesjonalistów naszej branży.
W Maluta mówią o sobie: jesteśmy z Żuław, nasze wyroby smakują! Rzeczywiście smakują wybornie. Podczas naszego branżowego pikniku pokazali ciekawe propozycje ze swojej bogatej oferty. Choć to spółdzielnia mleczarska z naprawdę długoletnią polską tradycją, to odważnie czerpie inspiracje z różnych zakątków świata.
Skyr, czyli jogurt typu islandzkiego, który charakteryzuje się wysoką zawartością białka i prostym składem, a przy tym nie zawiera laktozy. Skyry naturalne i waniliowe, o delikatnym wyważonym smaku i konsystencji, doskonale komponują się z owocami i warzywami, a także z dodatkami słodkimi i słonymi. Są przeznaczone do bezpośredniego spożycia lub mogą stanowić składnik deserów i ciast.
Jogurt Bałkański, to naturalny jogurt wytwarzany metodą termostatową, dzięki czemu ma stałą, zwartą, a jednocześnie lekką i puszystą konsystencję. Smak jest rześki, łagodny, typowy dla klasycznego jogurtu ze zwiększoną suchą masą. Jest przeznaczony do bezpośredniego spożycia lub może być stosowany jako składnik koktajli i deserów, sosów, dipów i dressingów . Co ciekawe: Maluta jako pierwsza w Polsce wprowadziła na rynek ten typ jogurtu już w 2005 roku.
Ayran czyli napój turecki, który doskonale orzeźwia i gasi pragnienie (warto o tym pamiętać, bo idą upały!) Przeznaczony jest do bezpośredniego spożycia, dobrze komponuje się z daniami mięsnymi np. z grilla (tym bardziej warto pamiętać, bo sezon otwarty). Ten produkt Maluta również jako jedna z pierwszych w Polsce produkuje od 2010 roku.
Jogurt śmietankowy bez laktozy to aromatyczny, łagodny, lekko kwaśny, aksamitny przysmak, przeznaczony głównie do bezpośredniego spożycia, jako baza do płatków śniadaniowych i deserów, a także jako składnik koktajli i sosów. Klasyka smaku.
Skyr, czyli jogurt typu islandzkiego, który charakteryzuje się wysoką zawartością białka i prostym składem, a przy tym nie zawiera laktozy. Skyry naturalne i waniliowe, o delikatnym wyważonym smaku i konsystencji, doskonale komponują się z owocami i warzywami, a także z dodatkami słodkimi i słonymi. Są przeznaczone do bezpośredniego spożycia lub mogą stanowić składnik deserów i ciast.
Jogurt Bałkański, to naturalny jogurt wytwarzany metodą termostatową, dzięki czemu ma stałą, zwartą, a jednocześnie lekką i puszystą konsystencję. Smak jest rześki, łagodny, typowy dla klasycznego jogurtu ze zwiększoną suchą masą. Jest przeznaczony do bezpośredniego spożycia lub może być stosowany jako składnik koktajli i deserów, sosów, dipów i dressingów . Co ciekawe: Maluta jako pierwsza w Polsce wprowadziła na rynek ten typ jogurtu już w 2005 roku.
Ayran czyli napój turecki, który doskonale orzeźwia i gasi pragnienie (warto o tym pamiętać, bo idą upały!) Przeznaczony jest do bezpośredniego spożycia, dobrze komponuje się z daniami mięsnymi np. z grilla (tym bardziej warto pamiętać, bo sezon otwarty). Ten produkt Maluta również jako jedna z pierwszych w Polsce produkuje od 2010 roku.
Jogurt śmietankowy bez laktozy to aromatyczny, łagodny, lekko kwaśny, aksamitny przysmak, przeznaczony głównie do bezpośredniego spożycia, jako baza do płatków śniadaniowych i deserów, a także jako składnik koktajli i sosów. Klasyka smaku.
Motto Pi-Nuts Sklep brzmi: profesjonalnie w Twojej kuchni. Zaiste, w punkt! Podczas pikniku pokazali gamę nie tylko orzechowych pyszności: pasty, miazgi, masło orzechowe, orzechy pakowane, kremy orzechowe, ziarna, bakalie, zdrowe słodycze, dodatki cukiernicze etc etc…
Cytując Pi-Nuts: „naturalnie szaleni na punkcie orzechów. Pi-nuts to nie tylko sklep ze zdrową żywnością. To królestwo naturalnych past, kremów, suszonych owoców i przypraw, które nie potrzebują cukru ani glutenu, żeby smakować jak marzenie. Wierzymy w czysty skład, nieprzetworzoną energię i ludzi, którzy potrafią zakochać się w orzechowej łyżeczce. Nasze produkty to więcej niż jedzenie – to styl życia.”
Cytując Pi-Nuts: „naturalnie szaleni na punkcie orzechów. Pi-nuts to nie tylko sklep ze zdrową żywnością. To królestwo naturalnych past, kremów, suszonych owoców i przypraw, które nie potrzebują cukru ani glutenu, żeby smakować jak marzenie. Wierzymy w czysty skład, nieprzetworzoną energię i ludzi, którzy potrafią zakochać się w orzechowej łyżeczce. Nasze produkty to więcej niż jedzenie – to styl życia.”